Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kalıbında Islak Kek

Tart Kalıbında Islak Kek

Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 1 su bardağı süt(ben ıslak sevdiğim için daha fazla koyuyorum)
  • Çikolata sosu (üzerinde yazan süt miktarından yarım su bardak fazla koyuyorum çok koyu kıvamlı sevmediğim için)

Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizden başlıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından süt, sıvı yağ ekleyin.
  3. Daha sonra un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyin .
  4. Son olarak kakaoyu ekleyin ve yağladığımız tart kalıbına dökün.
  5. 180 derecede 15 dk pişirin.
  6. Çikolata sosunu verilen tarife göre hazırlayın ve soğumaya bırakın.
  7. Pişen keki fırından alıp daha hızlı soğuması için üzerine bıçak yardımıyla delikler açıyoruz ve kekimize(ılık) soğuk sütümüzü ekliyoruz.
  8. Son olarak çikolata sosunu(ılık) da ekliyoruz. Afiyet olsun 🌼.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın