Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Tart Kalıbında Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Tart Kalıbında Islak Kek

Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • Yarım su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su kadehi un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su kadehi süt
  • Yarım koli çikolata sosu

Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpınır.
  2. Ardından akışkan malzemeler ilave edilir ve çırpamaya devam edilir.
  3. Kakao, un, kabartma tozu, vanilyada elenerek ilave edilir ve tekerrür çırpılır.
  4. Yağlanmış unlanmış 26 cmlik tart kalıbına kek hamurunu boşaltalım.
  5. 170 derecede evvelden ısınmış fansız fırında kürdan ile hakimiyet ederek pişirelim.
  6. 15 -20 dakika etrafında pişiyor.
  7. Kekimiz pişerken sosu hazırlayalım 2 su kadehi süt ve yarım koli çikolata sosunu koyulaşana kadar pişirip ılımaya vazgeçelim.
  8. Kekin ilk sıcağı çıkınca kürdan desteği ile delikler açalım
  9. Kekin üzerine ılık sosu dökelim isteğe göre üzerine meyve ceviz fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.