Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 nehir bardağı toz şeker
1 akarsu bardağı süt
1 akarsu bardağı akışkan yağ
1 paket kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 dere bardağı un
Hazır çikolata sosu
1 çay bardağı soğuk süt
Krema
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı
Ilk Önce yumurta ve şekeri köpürene dek çırpıyoruz.
Arkasından diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
Tart kalıbını yağlıyoruz. daha sonra kek harcını kalıba döküyoruz. Bir iki kere kalıbı yere vuruyoruz (hava kabarcıklarının olmaması ve eşdeğer dağılması için).
Evvelden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişiyoruz. ( fırından fırına değişiklik gösterebilir.
bu vesileyle çikolata sosunu hazırlıyoruz.
Kekimiz pişip ve soğuduktan sonra üzerini kürdan ile deliyoruz. 1 çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
daha sonra çikolata sosumuzu döküyoruz. İsteğe ast olarak süsleyebilirsiniz. Ben krema damlatarak kürdan ile şekil verdim.
Buz dolabında 3 saat dinlendirdikten sonradan servis edebilirsiniz. Deneyenlere çoktan sıhhat olsun☕🌸.