Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1,5 çay kadehi toz şeker
1 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi süt
3 yemek kaşığı Tepeleme toz çikolatalı sos veya kakao
1 kutu vanilya
1 kutu kabartma tozu
2 çay kadehi un
Yarım kadeh süt
Hazır toz çikolata sosundan kalan 1 çay kadehi kaldı
2 çay kadehi süt
Hindistan cevizi
Çekilmiş ceviz
Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Akışkan yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Toz çikolata sosu veya kakaoyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip kısa zaman düşük devirde karıştırın.
Tereyağı ile hoşça yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu dökün.
Ben kalıbı fırın tepsisinin içine koyarak fırına verdim çok ince oluyor tart kalıbı zira altı yanabilir.
Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişerken sosu hazırladım ve kabuk yakalamasın diye ara ara karıştırarak soğuttum.
Fırından çıkan keki pasta tabağına ters çevirdim, soğuyunca kendi kalıbına vazgeçiyor. Güçle çıkarmaya çalışmayın dağılınabilir.
Soğuyan kekin üzerini kürdanla deldim ve yarım kadeh sütü kaşıkla dökerek yalnızca çukur kısmı nemlendirdim ve üzerine sosu yaydım.
İstediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz bu safhada. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.