Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kalıbın Islak Kek

Tart Kalıbın Islak Kek

Tart Kalıbın Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2. 5 çay bardağı un
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • Süt
  • Muz
  • 2 adet çilek
  • Pasta süsleri ( v.s tamamen sizin tercihinize bağlı süsleme kısmı) ☺️

Tart Kalıbın Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur yapacağımız kaba yumurtayı, şekeri ve sütü alıyoruz mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sırayla geri kalan malzemeleri ekleyerek çırpalım. Çikolata sosu kremşanti hariç. Ne çok katı ne çok sıvı olmayacak.
  3. Tart kalıbını ben sıvı yağla bir güzel yağlıyorum.
  4. Sonra kek harcını tart kalıbına döküyorum. 170. 180 derece fırında pişiriyorum.
  5. Kek piştikten sonra 2. 3 dk ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz. Kürdanla delikler açarak sütle ıslatıyoruz.
  6. 1 paket kremşanti 1. 5 çay bardağı sütle çırpıp dolapta bekletiyoruz. Burada kekte soğumaya bırakılıyor.
  7. Hemen çikolata sosumuzu da hazırlıyoruz ve soğuması için kenarda bekletiyoruz. Bu tarifte hepsi soğuk bir şekilde ekleniyor.
  8. Kek, krem şanti ve çikolatamızda soğuduysa.
  9. Önce kek üzerine kremşantiyi sürüyoruz, daha sonrada çikolata sosunu üzerine döküyoruz.
  10. Ben baya renkli bir pasta yaptım kızım öyle istediği için ☺️fakat sizler daha sade bir süsleme de yapabilirsiniz.
  11. Üzerini de tercih ettiğiniz şekilde süslediyseniz artık dolaba atma vakti geldi ☺️.
  12. 2. 3 saat bekledikten sonra servise hazır ☺️ Afiyet olsun 🎈.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın