Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tart Kalıbı Olmadan Kolay Çilekli Tart

Tart Kalıbı Olmadan Kolay Çilekli Tart

Tart Kalıbı Olmadan Kolay Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram çilek
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 yada 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/4 çeyrek çay kadehi su
  • 200 gram tereyağ sanayağ da olur
  • 1 su kadehi pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yada 5 su kadehi un

Tart Kalıbı Olmadan Kolay Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel sosunu hazırlayalım zira soğuması gerekiyor.
  2. Çilekleri şerit biçiminde doğrayalım.
  3. Bir tencereye alıp üzerine şekeri dökelim sulanmaya başlayınca su dökelim rengi dönünce az bi suyla açtığımız nişastayı dökelim.
  4. Kıvam alana kadar pişirelim sonra soğumaya vazgeçelim.
  5. Hamuru için; Tam malzemeleri karıştıralım, unu hakimiyetli koyalım. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  6. Hamurun yarışından azıcık aşırısını alıp borcama ince olacak biçimde yayalım.
  7. Sonra sosumuzu dökelim kalan hamurla da üzerine şeritler yapalım.
  8. 175°c fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim.borcam da hamurlu şeyler pişirirken altının pişmesinde kasvet yaşıyorum ben o surattan fırınımı evvel alt üst iki ayarda üst hafif rengi dönene kadar daha sonra yalnızca alt ayarda altı bütün pisine kadar en sonda yalnızca üst ayarda pişiriyorum : borcam da pişirmek güç oluyor diye böyle yapıyorum sizde aynı problemi yaşıyorsanız bir fikir olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın