Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi Tarifi İçin malzemeler
2 demet taze deniz börülcesi Arınılmış
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet çubuk tarçın
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su kadehi domates Tercihen konut imali konserve
1 su kadehi haşlanmış nohut
Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır?
Birkaç kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Biber salçasını, tarçın çubuklarını ve ince kıyılmış sarımsakları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun.
Önceden haşladığınız nohutları ilave edin. Azıcık daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Karıştırıp 1 çay kadehi sıcak su ilave edip 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
Deniz börülcelerini tuzlu kaynayan suda diri haşlayıp, iç dallarını arının. Daha sonra tencerede pişen nohutlara ilave edin. Tuzunu ilave edip 5 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden evvel yarım kahve fincanı zeytinyağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade bir biçimde sunulan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine de göz atabilirsiniz.