Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,15
Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi

Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi

Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 demet taze deniz börülcesi Arınılmış
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su kadehi domates Tercihen konut imali konserve
  • 1 su kadehi haşlanmış nohut

Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır?

  • Birkaç kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Biber salçasını, tarçın çubuklarını ve ince kıyılmış sarımsakları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun.
  • Önceden haşladığınız nohutları ilave edin. Azıcık daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Karıştırıp 1 çay kadehi sıcak su ilave edip 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
  • Deniz börülcelerini tuzlu kaynayan suda diri haşlayıp, iç dallarını arının. Daha sonra tencerede pişen nohutlara ilave edin. Tuzunu ilave edip 5 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden evvel yarım kahve fincanı zeytinyağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir biçimde sunulan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın