Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %1,15
Tarçınlı Ve Ballı Tatlı

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 175 gr kek unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 40 gr tereyağı
  • 80 ml süt
  • 130 gr bal

Şurup için

  • 480 ml su
  • 115 gr esmer şeker
  • 130 gr bal
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çubuk tarçın

Sunum için

  • Krema

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı Nasıl Yapılır?

Şurup için su, şeker, bal, tereyağı ve çubuk tarçını sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Un, tuz, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu yoğurma kabına alıp parmak uçlarınızla ayrılarak yoğurun. Sütü ve balı bir kapta karıştırıp unlu karışıma ilave edin. Hamurdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp hazırladığınız şurubun içine aktarın 12 kaşık tatlı çıkmalı. Üzerine kapak kapatarak takribî 20 dakika pişirin. Tatlıları servis tabağına paylaştırıp üzerine sosu dolaştırın. Krema ile sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın