Malzemeler
İç Harcı İçin
Yapılışı
Fırını 200 derecede ısıtın. Un, tuz, şeker ve mayayı hamur yoğurma kabına alın. Ayçiçek yağı, yumurta, süt ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örterek 1 saat dinlendirin. Hamuru geniş bir dikdörtgen şeklinde açın. Uzunlamasına ikiye kesin. Tereyağının bir yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanı hamurun üzerine sürün. Ayırdığınız tereyağını tavada eritin. Esmer şeker, tarçın ve kuru üzümleri ilave edip soteleyin. Uzunlamasına kestiğiniz hamurların üzerine tarçınlı harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloları 2.5 santimlik parçalar şeklinde dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 30 dakika bekletin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.