Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %0,90
  • BIST
    %0,93
Tarçınlı Erik Tatlısı

Tarçınlı Erik Tatlısı

Malzemeler

  • 500 gram kuru erik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2-3 adet çubuk tarçın
  • 10 adet karanfil
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı file badem

Yapılışı

Erikleri akşamdan soğuk suda ıslatın. Daha sonra yıkayıp süzün ve genişçe bir tencereye bütün malzemeleri koyun. Yaklaşık 1 saat iyice suyunu çekene kadar pişirin ve en son tereyağı ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Servis için erikleri kaselere yerleştirin. Üzerine file badem serpin. Ilık servis edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın