Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %2,46
Tarçınlı Elma

Tarçınlı Elma

Tarçınlı Elma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 golden elma
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 diş karanfil

Süslemek için:

1 su bardağı çırpılmış krem şanti

Tarçınlı Elma Nasıl Yapılır?

  • Elmaları atayıp her biltihabı 8 dilime kesin. Çekirdekli kısımlarını bıçakla keserek arının. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın.
  • Elma dilimlerini ve karanfilleri ilave edin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika çevirerek kızartın.
  • Pişmesine yakın üzerine şeker ve tarçın serpip karıştırın. Tavayı ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Elma dilimlerini servis tabaklarına alıp düzgün biçimde dizin. Üzerine tavada kalan pişme suyunu dolaştırın.
  • Çırpılmış kremşantiyi yıldız uçlu sıkma tüpüne alıp elma dilimlerinin ortasına bir ölçü sıkın. Tarçın serpip soğuk olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : BEZE İLE SUNABİLİRSİNİZ
    Tarçınlı elmaları, kremşanti yerine pastanelerden hazır olarak bulabileceğiniz beze ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın