Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tarçınlı Çıtır Çubuklar

Tarçınlı Çıtır Çubuklar

Tarçınlı Çıtır Çubuklar Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su kadehi su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 2 su kadehi un
  • 3 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Tarçın

Sosu için

  • 80 g bitter çikolata
  • 80 g sütlü çikolata

Tarçınlı Çıtır Çubuklar Nasıl Yapılır?

Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alın. Su kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Unu ilave edip altını kısın ve un derleninceye kadar karıştırarak pişirin. Hamur derlenmeye başlayınca ocaktan alın. Yumurtaları teker teker ilave ederek bir spatula dayanağıyla karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa şeritler sıkın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hafif ılındıktan sonra üzerlerine tarçın serpin. Tarçınlı çıtır çubukları benmari usulü erittiğiniz çikolata sosla beraber servis yapın.

Benmari usulü çikolata nasıl hazırlanır?

Bir tencere yarısından daha az suyla doldurulur ve orta ateşte ısınmaya alınır. Tencerenin üzerine suyla temas etmeyecek biçimde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirilir. Eritilmek istenen çikolata kabın içerisine konulur. Isınan suyla beraber çikolata yavaş yavaş erimeye başlar. Çikolatayı bu biçimde eritme usulüne benmari usulü denir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın