Hamuru için
Kızartmak için
Üzeri için
Sosu için
Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alın. Su kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Unu ilave edip altını kısın ve un derleninceye kadar karıştırarak pişirin. Hamur derlenmeye başlayınca ocaktan alın. Yumurtaları teker teker ilave ederek bir spatula dayanağıyla karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa şeritler sıkın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hafif ılındıktan sonra üzerlerine tarçın serpin. Tarçınlı çıtır çubukları benmari usulü erittiğiniz çikolata sosla beraber servis yapın.
Benmari usulü çikolata nasıl hazırlanır?
Bir tencere yarısından daha az suyla doldurulur ve orta ateşte ısınmaya alınır. Tencerenin üzerine suyla temas etmeyecek biçimde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirilir. Eritilmek istenen çikolata kabın içerisine konulur. Isınan suyla beraber çikolata yavaş yavaş erimeye başlar. Çikolatayı bu biçimde eritme usulüne benmari usulü denir.