Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tarçınlı Cevizli Portakallı Kalıpta Kek

Tarçınlı Cevizli Portakallı Kalıpta Kek

Tarçınlı Cevizli Portakallı Kalıpta Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 2,5 su kadehi un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 3 adet havuç Minik ebatta
  • 1 su kadehi çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın Silme
  • Portakal kabuğu rendesi İsteğe bağlı portakal suyu da olabilir yarım su kadehi kadar

Tarçınlı Cevizli Portakallı Kalıpta Kek Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp atanarak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  3. Süt ve akışkan yağ ilave edilerek karıştırılır.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edilir. Kıvamına göre un ölçüsünü ayarlayın.
  5. Malzemeler bir defa daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın.
  6. Portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
  7. Tahta bir kaşıkla son defa karıştırılır.
  8. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  9. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında takribî 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha hoş kabarsın. :.
  10. Fırından aldığımız keki kalıptan daha basit çıkartmak için soğumaya vazgeçelim. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz ayrılınabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın