Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tarçınlı Cevizli Kış Keki

Tarçınlı Cevizli Kış Keki

Tarçınlı Cevizli Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan akışkan yağ
  • Yarım su kadehi süt
  • 1 buçuk su kadehi un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 1 su kadehi ceviz

Tarçınlı Cevizli Kış Keki Tarifi Yapılışı

  1. Kuru üzüm sıcak suya koyulur. O beklerken kek harcı yapmaya başlanır.
  2. Yumurta ve şeker köpürüp rengi beyazlaşana kadar mixer ile çırpılır.
  3. İçersine süt ve akışkan yağ ilave edilir.
  4. Un, tarçın, kabartma tozu ayrı bir kaba elenerek ilave edilir.
  5. Un karışımı harca yavaş yavaş ilave edilirken spatula ile karıştırmaya başlanır.
  6. Çok ince kıyılmış ceviz ilave edilir.
  7. Suyu süzülmüş ve unlanmış kuru üzüm ilave edilir.
  8. Yalnızca bir tur karıştırılır.
  9. Kek kalıbı margarin ile yağlanır. Dileyen unlayabilirde.
  10. 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 45-50 dakika kürdan testi yaparak pişirilir.
  11. İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın