Hamuru için
Dolgusu için
Üzeri için
Sos için
Hamur için un, şeker, tuz, vanilya ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Azar azar soğuk su ilave ederek hamur derleninceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru iki denk parçaya ayırın ve streç filme sarıp hafif yassılaştırın. 30 dakika buzdolabında bekletin. Elmaların kabuklarını ceddip kocaman küp biçiminde doğrayın. Şeker, tereyağı ile beraber tavaya alıp orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Vanilya ile tarçın ilave ederek ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurları yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Orta kısmına elmalı karışımı paylaştırıp kenarlarını üzerine doğru kapatın. Yumurta akı sürdükten sonra toz şeker serpiştirin ve fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sos için şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Orta ateşte karıştırmadan şeker tamamen eriyinceye kadar bekletin. Tarçın ve tereyağı ilave edip içinde eritin. 30 saniye kadar karıştırıp kremayı ilave edin. Galette ’yi servis tabağına alıp üzerine tarçınlı sos dolaştırdıktan sonra servis yapın.