Tam Tutan Pastane Usulü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 paket krema
Tam Tutan Pastane Usulü Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Margarini bir tencereye alalım.
Üstüne bir bardak su döküp ocağa alalım. Margarin eriyince ve su kaynayınca ünü döküp iyice karıştıralım.
Hamur kıvamına gelince ocaktan alıp bir kaba koyup soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamurun üstüne 1 yumurta kırıp karıştırıp iyice yedirelim.
Ve bu şekilde kalan 3 yumurtayı sırasıyla bu şekilde yapalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşıklarıyla çok büyük olmayacak şekilde koyalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dkka pişirelim.
Piştikten sonra 10 dkka fırında bırakıp sonra fırından alabilirsiniz.
Şimdi kremasını yapmaya başlıyalım.Vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup karıştıralım.
Ocağa alalım ve sürekli karıştıralım.
Krema kıvamına gelince vanilya ekleyip çok az karıştırıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra profiterol hamurlarını bıçak yardımıyla ortadan yarım olacak şekilde bölelim.
İçini kremayla dolduralım. Ve bu şekilde devam edelim.
Son olarak sosunu hazırlamaya başlıyalım.
Bir kutu kremayı ufak bir tavaya döküp ocağa koyalım. Sadece biraz ısındıktan altını kapatıp bir paket bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştıralım.
Profitörleri tabağa dizelim.
Üstüne de çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz. Not:benim yaptıklarım biraz büyük olmasına rağmen 36 tane çıktı. Dilerseniz siz biraz daha küçük yapabilirsiniz.