Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle kek kalıbımızı yağlayıp içerisine bisküvileri kıralım ve her tarafına bisküviyi gezdirelim ve sonra bisküviyi tabanına eşit şekilde ayarlayalım. Vee şimdi tenceremize tereyağını koyup eritelim ve sonra 1 bardak unu ekleyip kavurmaya başlayalım. Unu helva kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım. Önce 1 litre sütü ekleyip daha sonra da şekeri ilave edelim ki şeker sertleşmesin tatlımız koyulaşıp kaynayana kadar pişirdikten sonra vanilyayı karıştırarak ekleyelim. ( ki topaklanma olmasın) ve ocağı kapatıp tatlıyı kalıbımızı çevirerek eşit şekilde döktükten sonra soğutup buzdolabına kaldırabiliriz,. Servis edeceğimiz zaman kalıbı tabağa ters çevirip çıkaralım ve dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.