İlk önce kuru fasulye ve nohutu bir tencereye alın
2 litreye yakın sıcak su koyup 5 dk kaynatıp mümkünse geceden yoksa en az 10 saat kadar suda bekletin aynı şekilde buğdayı da ayrı tencereye alıp üzerine sıcak su ilave edip kaynatıp 5 dk kaynadıktan sonra onuda beklemeye alın.
Daha sonra düdüklü tencereye suyu süzülmüş fasulye ve nohutu alıp irice kırılmış fındıkları da ekleyip 3. 5 litre kaynamış suyu boşaltıp ateşe bırakın.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 25 dk pişirin.
Daha sonra kapağını açıp geriye kalan buğday kuş üzümü kuru üzümü kuru kayısıyı çam fıstığını kabukları soyulup ufacık doğranmış elmayı ve şekeri de tencereye aktarın.
Tekrar kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 25 dk daha pişirin. Kıvamına göre biraz daha su ilave edebilirsiniz.
En son kapağını açıp 1 bardak sütü ekleyin 10 dk ağzı açık kaynatın ve aşuremiz hazır istediğiniz kaplara alın.
Soğuduktan istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun 😋hayatında ilk defa aşure yapacak olanlara kesinlikle deneyin derim tam ölçülü aşuredir tarife harfiyen uyarsanız ömür boyu vazgeçilmeyen tarifiniz olacaktır🥰🌸.