Kelepçeli kalıbın tabanı yağlı kağıt ile etrafı ve altı alüminyum folyo ile kaplanır.
Tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvi ve fındık eritilmiş tereyağ ile iyice yoğrulur kalıbın tabanına bastırılarak eşit kalınlıkta döşenir, kreması hazırlanana kadar dondurucuya konulur.
Labne ve şeker mikserin düşük ayarında şeker eriyene kadar çırpılır.
Un, nişasta , vanilya ve krema eklenip çok sıvılaştırılmadan yine düşük ayarda çok az çırpılır.
Yumurtalar tek tek ilave edilerek yine düşük ayarda çırpılır kreması hazır hale getirilir.
Dondurucudan çıkarılan kalıp içine krema dökülür 3-4 kez taban zemin üzerine vurulur içinin havası alınır.
Fırının en altına su dolu tepsi orta bölümüne ızgara üstüne kek konularak 170 C 5 dakika önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
Kalıbı bir kenarından tutup hafif salladığınızda kenarları sabit ortası hafif sallanıyor ise fırın kapatılır.
Kapağı biraz açılır ve soğuyana kadar fırın içinde bekletilir (pişerken üstünün kızarmaması için son dakikalarda fırın ısısı düşürülür) oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az bir gün bekletilir.
Sosu için böğürtlenler rondodan geçirilip 1 çay bardağı su içinde nişasta karıştırılarak eritilir ve böğürtlenlere eklenip şekerde ilave edilip pişirilir.
Sonra limon suyu eklenir ve tereyağı eklenip karıştırılır ocaktan alınır.
Sos çok soğumadan kek üzerine yavaşça dökülür bıçak yardımı ile üzeri düzeltilir ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
Dilimleme esnasında bir bardak su içinde bıçak sürekli ıslatılarak dilimlere ayrılırak serviss yapılır. Afiyet olsun.