İlk önce kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine 2, 5 su bardağı süt, 1, 5 çay bardağı toz şeker ekleyin.
3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
Koyulaşana kremaya 1 paket vanilin ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra altını kapatın.
İster sıkma torbasına koyup kullanın isterseniz kaşık ile koyabilirsiniz.
Daha sonra profiterol hamurunu hazırlamak için, 1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini yada tereyağını bir tencerede kaynatın.
Ben tereyağı kullandım tercihe bağlı.
Ardından 1 su bardağı unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın.
Toparlanan hamuru ocaktan alın ve oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakın.
3 adet büyük boy yumurtayı birer birer ekleyerek dinlenmiş olan hamura yedirin.
1 ’er tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Pişen profiterol hamurunu oda sıcaklığında dinlendirin .
Daha sonra hazırladığımız kremayla içlerini doldurun daha sonra arzuya göre çikolata sosu yapın.
Üst üste dizdiğiniz profiterollerin üzerine hazırladığınız çikolata sosu ve file antep fıstığı yada ceviz gezdirip servis edin. Afiyet olsun!😊👌.