2 su bardağı fasulye ve nohutu bir önceki günün gecesinden bir kasenin içinde suya koyuyoruz. Buğdayı da çok iyi yıkıyoruz ve onu da aynı şekilde suya koyuyoruz.
Ertesi gün aşuremizi yapmaya başlayabiliriz. Fasulye ve nohutu haşlıyoruz.
Kuru kayısı kuru incir küp küp doğruyoruz ve su içinde bir kaba koyuyoruz.
Kuru üzümü de suyun içine koyuyoruz.
Büyük bir tencerede buğdayı 5 litre su ile pişiriyoruz.
Buğday yumuşayınca pirinci katıyoruz. Pirinci yıkamadan koyuyoruz burası püf noktası. Pirinç yumuşayınca nohut ve fasulyeyi katıyoruz.
15 dakika sonra şekerimizi katıyoruz. Damak tadınıza göre şekeri arttırabilirsiniz.
10 dakika sonra fındık, fıstık, badem, kayısı çekirdeği bunları da katıyoruz.
5 dakika sonra oda sıcaklığındaki sütümüzü de ekliyoruz.
Ilık olmalı süt. 5 dakika sonra kuru kayısı kuru incir ve üzümü katıyoruz.
5 -10 dakika daha kaynatıyoruz ve hazır. Süslemek sizin zevkinize göre. Afiyet olsun. 🥰😍😍.