Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek

Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek

Tarifin Hikayesi

Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un+3 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • Not sosu pişirip ılık dökelim
  • 80 gram bitter çikolata

Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım.
  2. Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ kabartma tozu vanilya kakao unu ekleyerek kek hamurumuzu yapalım.
  3. Kalıbımızı katı yağla, yağlayıp kek hamurumuzu dökelim. 180 derecelik fırında pişirelim.
  4. Kek pişerken sosumuzu yapalım.
  5. Not kekimiz pişince kalıptan çıktığını anladığımız zaman sosunu dökelim.
  6. Kekimiz fırından çıkınca 5 dakika bekleyip ılık(soğumaya yakın )olan sosumuzu dökelim.
  7. 2-3 saat bekleyip sosunu çeken kekimizi ters çevirip.
  8. Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın