Malzemeler
Yapılışı
Geniş bir kabın içerisinde tüm hamur malzemelerini hafif un ilave ederek kullanın. Ardından iyice yoğurmuş olduğunuz hamuru üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
Hamurun mayalanma sürecinde tahini, suyu ve toz şekeri iyice karıştırın. Ardından bu karışımı bir süre beklemeye alın ve ara ara karıştırmayı unutmayın.
Mayalanan hamuru eşit parçalar halinde ayırın ve bu hamurları ortası boş kalacak, kenarları kıvrık ve enine uzatılmış bir biçimde pide şekline getirin.
Şeklini verdiğiniz hamuru fırın tepsisine şeklini bozmadan koyun ve hamur içerisinde kalan boşluğa tahin karışımını ilave edin. Her pidenin üzerine bir miktar şeker serpin ardından yumurta sarısı ile pide hamurunun kenarlarını iyice yağlayın.
Daha önceden ısıtılmış ve hazırlanmış fırında 170 derece ısı ile ortalama 15 dakika kadar pişirin. Pidenin hamurunun kenarlarının iyice kızardığından emin olun.
Pişirdiğiniz pideleri eşit parçalara bölüp üzerine tahin de dökerek sıcak sıcak ailenize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.