Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Tahinli Pide Tarifi

Tahinli Pide Tarifi

Tahinle yapılan tüm tarifler her zaman alakamı sürüklemeyi muvaffak olmuştur. Misalin tahinle hazırlanan humus salatsınınsın o mükemmel tadını belirtmeden geçemeyeceğim. Hatay yöresine ait bu ananesel lezzet için tüm tariflerin tek adresi E- Tarifleri takip edin. Özellikle de tahinli pide ve tahinli kabak tatlısı da bir öbür gözde tahinli tariflerim arasında geliyor.

Tahinli Pide yanına şöyle buz gibi bir limonata iyi gidern diyerek sitemizde ki limonata tarifimizde kesinlikle araştırın diyorum.  Tahinli Pide Tarifini tüm detayları ile sizlerle hisseleştik şayet beş çaylarınızı bu mükemmel lezzetle donatmak istiyorsanız tarifimiz sizlerle basit gelsin.

Tahinli Pide Malzemeler

Yarım koli 21 gr yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su kadehi ılık su
1 tatlı kaşığı pekmez
Takribî 5 su kadehi un
1 yumurta akı sarısı ufalamış
4 çorba kaşığı tereyağı
250 gr tahin
1 çay kadehi hırpalanmış ceviz
Tuz


Tahinli Pide Nasıl Yapılır

Mayayı 1 su kadehi ılık suda nemlendirin, içine 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edip karıştırın. 10 dakika kadar bekletin. 3 su kadehi unu yoğurma kabına koyun, ortasını havuz şeklinde açın. rvlayalı su, yumurta akı ve bir tutam tuzu ortadaki havuza koyun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü pak bir bezle örtün, ılık bir yerde yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritin, içine tahini katıp iyice karıştırın. Hamuru 10 denk bezeye ufalan. Bezeleri 20 santim çapında açın. Tahinli karışımı sürün. Dikkatlice kıvırarak uzun bir rulo haline getirin. Bu hamuru mermer tezgâha veya sert bir tabana vurarak yıprandırın.
Hamurun iki ucunu elinizle birbirine ters güzergahta kıvırarak burgu biçimi verin. Uzatabildiğiniz kadar uzattıktan sonra gül gibi sarın. Üzerine bastırarak oval biçim verin. Yağlanmış tepsilere aralıklı olarak yerleştirin. Ilık bir yerde yarım saat kadar kabarmaya vazgeçin. Fırını 200 turbo 180 derecede ısıtın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Düvülmüş ceviz serpiştirin. Agresif fırının alttan ikinci rafında 20-25 dakika kadar fırınlayın. Üstüne sürdüğünüz yumurta pembeleşmiş olmalı. Fırından çıkarınca yumuşaması için üstünü sarın. Tahinli pideyi sıcak, ılık veya soğuk olarak, yanında çayla beraber servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın