Parmaklarınızı yiyeceğiniz bir kek ile karşınızdayım. Önce yumurtaları köpük köpük olana dek çırpalım.
Arkasından şekerlerimizi ekleyip rengi beyazlaşana kadar çırpmaya devam edelim.
Süt ekleyip çırpalım, yağ ekleyip çırpalım. Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edelim (Ben her kek tarifinde yarım çay kaşığı dek karbonat ekliyorum bu tarife de ekledim fakat siz eklemeseniz de olur)
Unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana değin çırpalım. Karışımım yarısını ayırıp kalan yarısına tahin pekmez karışımı ekleyelim.
Yağlanmış kalıba ayırdığımız karışımı döküp üstüne tahin pekmezli karışımı ilave edelim. Kaşıkla 1-2 tur karıştırıp 175 derecede pişirelim.