Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 3/4 su kadehi un
  • 1 koli vanilya
  • 100 gr tahin helvası
  • 3/4 çay kadehi süt ekstra

Üzeri için

  • Susam

Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz. Tahin ve sütü blender ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin.

Süt, şeker, un ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ısıya dayanıklı minik kaselere 1 parmak kadar boşluk kalacak biçimde paylaştırın. Soğumaya vazgeçin.

Tahin karışımını muhallebilerin üzerine ilave edin. Üzerine susam serpiştirin. Kaseleri bir tepsiye dizip yarısına gelinceye kadar su doldurun. 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın