Merhaba sevgili kurabiye sevenler, bugün sizler için benim çoğu kez yaptığım ve bilhassa misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz Tahinli Kurabiye hazırladım. Kurabiye tariflerimiz için ekstra alınacak malzeme sadece tahin olduğu ve diğer malzemelerin her bayanın mutfağında mutlaka bulunduğundan dolayı kurabiye tarifimizi kısa sürede eksik bir masrafla yapmanız muhtemel bayanlar.
Tahinli Kurabiye Tarifi için kullandığımız tahinin lezzetine lezzet katmak için tahinin vazgeçilmezi cevizi de malzemeler arasında kullanarak damaklarda oldukça hoş bir lezzet bırakacak bir kurabiye hazırlamış olduk. Sitemizde yer alan kurabiyeler kategorimiz de yer alan Lorlu Kurabiye Tarifimi de mutlaka incelemenizi önerir müthiş yemek yemek tariflerinde buluşmak üzere dinç ve mutlu bir yaşam dilerim..
220 gram istikrarsız yağ( 1 su bardağı)
180 gram pudra şekeri ( Bir bucuk su bardağı)
Tahin( 1 su bardağı)
125 gram buğday unu( 1 su bardağı)
Kabartma tozu( yarım paket)
425 gram ( taklaşık 3,5 su bardağı) beyaz un
Ceviz ( bir su bardağı)
Ilk Olarak sevgili bayanlar sıvı yağ, şeker ve tahini derin bir kap içine alarak karıştıralım. sonra kabın içine ceviz ve kabartma tozunu ek edelim. karışımın içine azar azar unu da ek ettikten sonradan yoğuralım. Ne pozitif sert nede pozitif yumuşak bir kıvam olmayacak şekilde hamurlarımızdan ufak parçalar koparıp dairesel şekiller verelim. Şimdi bayanlar fırın tepsimizi yağlayıp kurabiyeleri (her bir kurabiyeye ceviz yapıştırın) dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz fırına (170) tepsimize atalım. Fırında pişen kurabiyeler çatlama başlayınca fırın derecesiniz 150 indirin. Kurabiyemizin piştiğini hafif pembeleşince anlayabilirsiniz. Bir müddet dinlendirdiğiniz Tahinli Kurabiye Tarifiniz servise hazır afiyet olsun..