Yumurta ve şekeri mikserin yüksek devrinde krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Üzerine vanilya, süt ve yağı ekleyip birkaç dakika daha çırpalım.
Cevizini ve tahinini ekleyip birkaç çevrim karıştıralım.
Ununu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve düşük devirde güzelce karışana kadar çırpalım.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat kadar pişirelim.
Bıçak batırarak çekip çekmediğini kontrol edelim.
İçini çekmediyse 10-15 dakika daha tutabilirsiniz.***not: keki düşük ısıda uzun süre pişirince içini daha güzel çektiğini ve daha güzel kabardığını farkettim. Fırının kapasitesine göre 150 ya da 160 derecede pişirerek deneyebilirsiniz.
Sosu için tüm malzemeleri iyice karıştıralım.
Fırından çıkartıp 10 dakika kadar bekletelim ve üzerine sosunu dökelim.
Servis önerisi: sıcak ya da soğuk iki türlü de servis edebilirsiniz. İkisinin de lezzeti ayrı oluyor. Uzun süre bayatlamıyor.Afiyet olsun 💗🌸.