Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1.5 kilogram kabuğu atanmış bal kabağı
- 3 su kadehi toz şeker
- 1.5 çay kadehi tahin
- 1.5 çay kadehi kocaman çekilmiş ceviz içi
Tahinli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuğunu atayıp ince uzun parçalar biçiminde dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin.
- Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
- Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında takribî 25-30 dakika pişirin.
- Soğuyunca üzerine tahin dolaştırın ve ceviz ile süsleyin.
- Tahinli kabak tatlısını, karmaşık hoşaf ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tahinli Kabak Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kabakların olgun olmasına ve kabuklarının yeşile dönük olmasına dikkat edin.
- Tarife başlamadan evvel kabağın tadına kesinlikle bakın. Şeker ölçüsünü kabağın tadına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Kabaklar dinlendikçe suyunu salacaktır. Bu sebeple fırın kabına ekstra su koymayın.
- Dilerseniz, tahini pekmezle karıştırarak da kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Tahinli Kabak Tatlısı Kaç Kaloridir?
Tahinli kabak tatlısının bir porsiyonu, takribî 165 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olduğu için, kilo hakimiyetinde olanların ve diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde harcaması gerekir.
Siz de zengin gıda kıymetleriyle sunulan tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Konuttaki malzemelerle basitçe hazırlayabileceğiniz tahinli kek tarifine göz atarak kendinizi ve beğendiklerinizi şımartabilirsiniz.