Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tahinli Çikolatalı Islak Kek

Tahinli Çikolatalı Islak Kek

Tarifin Hikayesi

Tahinli Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı değişken yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket çikolata (80 gr)
  • 2 yemek yemek kaşığı tahin

Tahinli Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri adamakıllı köpürene değin çırpın.
  2. Sıvıyağ ve şutu koyup azıcık daha çırpın.
  3. Kuru malzemeleri eleyin.
  4. Kek harcına 2 seferde ekleyin ve elinizle karıştırarak yedirin hamura, mikser kullanmayın bu aşamadan sonradan.
  5. İyice yağladığınız fırın kabına harcı dökün (ben büyük kare borcama kullandım).
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurdan temiz çıkana dek pişirin (yaklaşık 25-30 dakikada pişiriyor).
  7. Kek pişerken sosunu hazırlayın, sütü ve şekeri ocağa alın.
  8. Bir yandan karıştırın, süt kaynamaya yakın ocaktan alın.
  9. Çikolatayı ve tahini koyup tamamen karıştırın.
  10. Kek fırından çıkınca dilimleyin.
  11. Ilıyan sosu üzerine dökün.
  12. en az birkaç saat dinlendirin.
  13. Ben 1 gece buzdolabında beklettim, tadı daha iyi oturuyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın