Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Tahinli Baklava

Tahinli Baklava

Tarifin Öyküsü

Tahinli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 koli baklavalık yufka
  • 1/2 yarım kilogram koska tahin
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 300 gram tereyağı
  • 300 gram çekilmiş ceviz
  • Bal

Tahinli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tahin ve şeker karıştırılır tadına bakarak şeker ölçüyü ayarlanır.
  2. Ceviz orta kalınlıkta çekilir. Tereyağı tavada eritilir.
  3. 1 adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzerine tereyağı serpilir.
  4. Bir adet daha yufka üzerine serilir. İkinci yufkanın üzerine daha az ölçüde tereyağı dolaştırılır.
  5. İkinci yufkanın üzerine tahinli karışımdan dağılır. Ceviz serpilir.
  6. Yufka rulo biçimde dikkatlice sarılır. 2 cm kalınlığında dilimlenir ve fırın tepsisine koyulur. Tahinli karışım bitene kadar operasyon yinelenir.
  7. Tepsiye alınan baklavalar fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınır alınmaz üzerine bal dolaştırılır ve ceviz serpilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın