Tahin Ve Limon Soslu Avokado Kasesi Tarifi İçin malzemeler
1 su kadehi kinoa
1 demet kıvırcık marul
2.5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1.5 limon suyu
4 dal taze soğan İnce doğranmış
1/2 su kadehi ince kıyılmış maydanoz
1/2 su kadehi ince kıyılmış nane
1/2 su kadehi kişniş
120 g keçi peyniri
2 avokado İkiye ufalanmış
Dukkah baharat karışımı Servis için
Kavrulmuş kabak çekirdeği
Bebek ıspanak yaprakları Tahinli limon sos için
70 ml sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
Tahin Ve Limon Soslu Avokado Kasesi Nasıl Yapılır?
Kinoayı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve azıcık tuz ilave edip 10-12 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
Kıvırcık marulu yıkayın ve suyunu iyice süzdürüp kurutun. Kocamanca doğrayıp bir kaseye alın. Taze soğanları, ince kıyılmış yeşillikleri, haşlanmış kinoayı, baharatları ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu dolaştırın. İnce yaprak biçiminde dilimlenmiş havuç dilimlerini ve peynir parçalarını ilave edin. En son üzerine kabuğu atanmış ve limon sürülmüş yarım avokadoları yerleştirin.
Tahinli sos için; tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine dolaştırıp servis yapın.