Oda sıcaklığındaki tereyağı, irmik, 1 bütün yumurta, 1 yumurtanın yalnızca beyazı, kabartma tozu, karbonat, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırma kabına alın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından azar azar unu ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğtümörün. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fındıkları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiltihap.
Bu esnada şerbet için şeker ve suyu bir tencerede koyulaşana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek yaklaşık 15 dakika daha pişiltihap ve ocaktan alın.
Fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine hemen şerbeti dökün. Oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz tatlıları, buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar soğutun. Şekerparelerin üzerine bolca tahin dökerek servis yapın.
Dilerseniz, normal şekerpare tarifini de sınayabilirsiniz.