Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,98
  • ALTIN
    %-3,00
  • BIST
    %1,15
Tahin Soslu Şekerpare

Tahin Soslu Şekerpare

Tahin Soslu Şekerpare Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tuzsuz tereyağı Oda sıcaklığında
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta 1 sarısı üzerine sürülecek
  • 1/2 çay adalȩığı kabartma tozu
  • 1/2 çay adalȩığı karbonat
  • 5 çay bardağı pudra şeker
  • 1 koli vanilya
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 Türk kahvesi fincanı bütün fındık

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

Sosu için

  • Tahin

Tahin Soslu Şekerpare Ngerçek Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, irmik, 1 bütün yumurta, 1 yumurtanın yalnızca beyazı, kabartma tozu, karbonat, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırma kabına alın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından azar azar unu ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğtümörün. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fındıkları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiltihap.
  • Bu esnada şerbet için şeker ve suyu bir tencerede koyulaşana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek yaklaşık 15 dakika daha pişiltihap ve ocaktan alın.
  • Fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine hemen şerbeti dökün. Oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz tatlıları, buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar soğutun. Şekerparelerin üzerine bolca tahin dökerek servis yapın.
  • Dilerseniz, normal şekerpare tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın