İçini hazırlamak için helvayı bir kasede çatalla ezip, üzerine tarçın ve fındığı ilave edin. Yufkaları tezgaha üst üste koyun. Önce ortadan ikiye bölün, sonra üç parmak kalınlığında şeritler elde edecek şekilde kesin. Şeritlerin ucuna 1 ’er yemek adalȩığı kadar helvalı harç koyup muska şeklinde sarın İsterseniz her yufkayı 16 ’ya bölüp parçaları sigara böreği gibi de sarabilirsiniz. Yumurta ve sütü bir kasede çırpın.
Şurubu hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye aktarıp kaynayıncaya kadar pişiltihap. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 2-3 dakika pişiltihap ve ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Hazırladığınız muskaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak haldeyken soğuk şerbetin içine atın ve ılık halde servis yapın.