Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Tadına Doyulmaz Aşure
Facebook
Twitter
Google+
3 Mart 2022
0
115
+
-
Tadına Doyulmaz Aşure
Tadına Doyulmaz Aşure Tarifi İçin Malzemeler
1 su kadehi aşurelik buğday
1 çay kadehi nohut
1 çay kadehi kuru bakla
1 çay kadehi kuru fasulye
1 kahve fincanı pirinç tercihen kırık pirinç
500 gram toz şeker
Bir tutam tuz
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Tadına Doyulmaz Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuru bakliyatları buğday, nohut, bakla, kuru fasulye yıkayıp ayrı kaplara aktarın.
Üzerlerini geçecek kadar su ilave edin.
Arada bir yıkayıp süzdükten sonra suyunu değiştirerek en az 6 saat kadar suda bekletin.
Suda beklettiğiniz bakliyatları daha sonra ayrı tencerelerde, diri kıvamda haşladıktan sonra süzün.
Büyük bir tencereye bol suda yıkanmış buğday ve pirinç, rendelenmiş portakal kabuğu ve 10 kadeh soğuk suyu aktarın.
Buğdayları ve pirinçleri jölemsi bir kıvam alıp ezilinceye kadar iyice haşlayın.
Buğdaylı karışıma diri kıvamda haşladığınız bakliyatları ilave edin.
Tekerrür ocağa alıp birkaç taşım daha kaynatın.
Aşureyi tatlandırmak için şekeri ve bir tutam tuzu ilave edin.
Koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek tencerenin ağzı sarih kalacak biçimde ara gizeme tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın. Ilınınca kaselere paylaştırın.
İstediğiniz malzeme ile süsleyici bir biçimde süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Tadına Doyulmaz Aşure Tarifi
Tadına Doyulmaz Aşure Tarifi
Tadına Doyulmaz Aşure Tarifi nasıl yapılır
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Aşure
Önceki Yazı
Samsıra
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı