Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tadına Doyulmaz Aşure

Tadına Doyulmaz Aşure

Tadına Doyulmaz Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 çay kadehi nohut
  • 1 çay kadehi kuru bakla
  • 1 çay kadehi kuru fasulye
  • 1 kahve fincanı pirinç tercihen kırık pirinç
  • 500 gram toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Tadına Doyulmaz Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru bakliyatları buğday, nohut, bakla, kuru fasulye yıkayıp ayrı kaplara aktarın.
  2. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edin.
  3. Arada bir yıkayıp süzdükten sonra suyunu değiştirerek en az 6 saat kadar suda bekletin.
  4. Suda beklettiğiniz bakliyatları daha sonra ayrı tencerelerde, diri kıvamda haşladıktan sonra süzün.
  5. Büyük bir tencereye bol suda yıkanmış buğday ve pirinç, rendelenmiş portakal kabuğu ve 10 kadeh soğuk suyu aktarın.
  6. Buğdayları ve pirinçleri jölemsi bir kıvam alıp ezilinceye kadar iyice haşlayın.
  7. Buğdaylı karışıma diri kıvamda haşladığınız bakliyatları ilave edin.
  8. Tekerrür ocağa alıp birkaç taşım daha kaynatın.
  9. Aşureyi tatlandırmak için şekeri ve bir tutam tuzu ilave edin.
  10. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek tencerenin ağzı sarih kalacak biçimde ara gizeme tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
  11. Ocaktan alın. Ilınınca kaselere paylaştırın.
  12. İstediğiniz malzeme ile süsleyici bir biçimde süsleyin. Soğuyunca servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın