Tadına Doyulmayan Butterkuchen (Tereyağlı Alman Keki)
Tadına Doyulmayan Butterkuchen (Tereyağlı Alman Keki) Tarifi İçin Malzemeler
500 gr un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım yaş maya ( yoksa 1 paket instant mayada olur)
1 adet yumurta
50g tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı ılık süt
200 ml ’likbardak ile
125g tereyağı
100g file badem
4-5 avuç şeker (Elinizi çok doldurmayın)
Tadına Doyulmayan Butterkuchen (Tereyağlı Alman Keki) Tarifi Yapılışı
Süt hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, iki dakika karıştıralım.
Sonra hafif ılık sütü kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekliyelim. Yaklaşık 10 dakika yoğuralım. (ben hamur yoğurma makinesiyle yaptım daha rahat oluyor, elle yoğurunca biraz yapışıyor. )
Yumuşak bir hamur olmalı.
Yoğurma işlemi bittikten sonra elimizi hafif yağlayıp hamuru tepsiye yayalım. Not: çok inceltmeyin. Daha sonra 15 dakika tepsiyi mayalandıralım.
Sonra işaret ve orta parmaklarımızın ucunu yağlayıp fotoğraftaki gibi delikler açın. Ve küp küp tereyağı parçalarını yerleştirelim.
Sonra üstüne şeker serpip, file bademide serpelim.
160 derecede fırına verelim üstü hafif kızarınca pişmiş demektir😁😋.