Tadı Kıvamı Muhteşem Pratik Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremamızı hazırlamak için; 2. 5 su kadehi süt, yarım su kadehi toz şeker, 1 yemek kaşığı dolusu un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 adet yumurta sarısı bir tencereye alınır ve çatalla iyice çırpılır.
Karışım orta ateşte devamlı karıştırılarak kaynayıp üzeri pıt pıt atana kadar pişirilir.
Kaynayan krema ocaktan alınır ve 1 yemek kaşığı margarin ile 1 koli şekerli vanilin ilave edilir iyice çırpılır.
Yarım koli toz krem şanti ile krem şantiyi hazırlamak için yarım su kadehi süt bir kasede şanti kıvam alana kadar çırpılır.
İlk sıcağını atan kremaya hazırlanan krem şanti ilave edilir ve son defa iyice çırpılır.Kremamız hazır.
Kaplara krema-kedidili bisküvi-krema olacak biçimde hisse edilir.
Kaplar soğuyana kadar buzdolabında bekletilir.
Soğuyan tatlının çikolata sosu hazırlanır. Üzerlerine hisse edilir.
1 saat daha soğumaya vazgeçilen tatlı servis edilir.