Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar

Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar

Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi:

  • 750 ml süt
  • 1 yumurta sarısı 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 200 ml krema 1 kutu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 kutu toz vanilya

Elmalı taban:

  • 6 orta büyüklükte elma
  • 1 avuç kadar kocaman doğranmış ceviz
  • 1/2 su kadehi toz şeker 
  • 4 tane petibör bisküvi

Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar Nasıl Yapılır?

  • Tencereye elma rendesi ile toz şekeri alıp orta ateşte suyunu sürükleyip yumuşayana dek pişirin. Ilınınca cevizi ilave edin. 
  • Bisküvileri küçük ayrılın. Karıştırıp kuplara paylaştırın. 
  • Muhallebi için krema hariç tüm malzemeyi karıştırın. Pişip kıvam alınca ocaktan alıp oda ısısına gelmesi için bekletin.
  • Ilınınca kremayı ilave edip el mikser’i ile iyice çırpın. İpeksi bir dokuya gelecektir.
  • Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
  • Üzerini strech’leyip buzdolabında soğutun. 
  • Daha sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
  • Yazın bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın