Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Sütte Balık

Sütte Balık

Sütte Balık Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 levrek
  • 50 gr taze kaşar peyniri
  • Birkaç dilim domates
  • Mantar
  • Sarımsak

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su kadehi süt

Sütte Balık Nasıl Yapılır?

Beşamel sos için, yağı tencerede eritin. Hafif sıcaklıklı ısıda yağa unu ilave edip karıştırın. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ile tatlandırıp muhallebi kıvamında pişirin. Balığı üzerini geçecek kadar suda haşlayıp güvece alın. Domates dilimleri, birkaç diş sarımsak ve mantarları ilave edin. Üzerine beşamel sos dolaştırıp fırına verin. 20 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirini serpip peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın