Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki

Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki

Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker(255 gr)
  • 1 su bardağı ılık çay(200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ(200 ml)
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tane portakal rendesi
  • 2 tane havuç rendesi
  • 3 yemek kaşığı ceviz(50 gr)
  • 3 su bardağı un(330 gr)
  • 1 paket kabartma tozu(10 gr)
  • 1 paket vanilya (10 gr)

Sütsüz Yoğurtsuz Kış Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve toz şekeri 5 dakika mikserle tamamen çırpalım.
  2. Ilık çayı, istikrarsız yağı, tarçını, portakal rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  3. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip ayrıntılarıyla karıştıralım.
  4. Son olarak rendenin ince tarafı ile rendelenmiş havucu, cevizi ekleyip bir kaşık yada spatula ile karıştıralım.
  5. Kalıbı tereyağı yada margarin ile yağlayalım. Birazcık da un serpelim dağıtalım.
  6. Kek hamurunu kalıba dökelim. Birkaç defa zemine vuralım havası çıksın.
  7. 175 derece fırında sıradan 40-45 dakika pişirelim. Pişme süresi fırınınıza kadar değişken. Kontrollü olarak pişirin lütfen. Pişince 10 dakika bekletelim ve tedbirli bir şekilde kalıptan çıkaralım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın