Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sütsüz Yoğurtsuz Kabarmalara Doymayan Portakallı Damla Çikolatalı Kek

Sütsüz Yoğurtsuz Kabarmalara Doymayan Portakallı Damla Çikolatalı Kek

Sütsüz Yoğurtsuz Kabarmalara Doymayan Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı değişken yağ
  • 1 su bardağı ılık içme suyu
  • 1 su bardağı portakallı meşrubat(alternatifi su)
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 dere kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao

Sütsüz Yoğurtsuz Kabarmalara Doymayan Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar derince bir kapta şekerler eriyinceye dek çırpılır.
  2. Yumurtalar oda ısısında olursa bu işlem daha kısa sürer.
  3. Sonrasında akışkan yağ, portakallı içecek, su eklenir.
  4. Eğer portakallı içecek yahut yerine bir su bardağı veya rendelediğimiz portakalın suyu da harca katılabilir.
  5. Bir adet portakalın kabuğu dikkatlice rendelenir.
  6. Beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin, bu kısımları rendelerseniz acı bir tat verir kekimize.
  7. 1 dere kaşığı tarçın eklenir, dilerseniz eklemeye de bilirsiniz fakat keke hoş bir aroma veriyor.
  8. 3 bardak unumuz yavaşça karıştırarak kek hamurumuza ekliyoruz.
  9. Kıvamına göre 4.  bardak unumuzu yavaşça ekleyelim.
  10. Kontrollü olalım koyu kıvam olursa yada fazla cıvık olursa kekimiz kabarmaz yada bütün pişmez.
  11. Kabartma tozları ve vanilyayı ekleyelim.
  12. Kabartma tozunuz iyi markaysa bir adet eklemeniz yeterlidir.
  13. Harcımızı diğer bir kapla ikiye ayıralım.
  14. Fazla olan kısım sade kalsın, eksik olan kısma 2 kaşık kakao ekleyip karıştıralım.
  15. Sade kek harcına damla çikolataları ekleyip karıştıralım.
  16. Kek kalıbımızı yağlayıp, kalıbımızın tabanına kekimizin piştiğinde kalıptan basit çıkabilsin diye birazcık toz şeker serpelim.
  17. Sade harç, kakaolu harç ve sade harç elde etmek üzere kalıba sırayla dökelim.
  18. Bir kaç defa tezgaha hafifçe vurup içindeki havasını alalım.
  19. Evvelden ısıtılmış 180 derecede ki fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
  20. Kürdan testi yapıp pişen keki fırından alalım.
  21.  İlk sıcağı çıktıktan daha sonra ( tahmini 5-10 dakika) kekimizi sunum yapacağımız tabağa çevirelim.
  22. Hafifçe kalıba vurup kekin kalıptan ayrılmasına destek edelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın