Keki için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım, ıspanağı yıkayalım yapraklarını koparıp bir cezve içinde 1 çay bardağı şu ile haşlayalım akışkan kıvamlı bir püre elde edelim. Blendırdan geçirelim. Soğutalım.
Kekinizin yemyeşil olmasını istiyorsanız, fırına vermeden önce kalıbınızı alimünyum folyo ile sarin öylece fırına verin. 👍🏼.
Muhallebisi için; bir tencereye bütün malzemeleri alalım başından hiç̧ ayrılmadan karıştıralım kaynayıp, fokurdamaya başlayınca, ocaktan alalım ve soğumuş kekin orta kısmına dökelim.
Sosu için; çileklerin üzerine 1 çay bardağı şu ekleyelim. Bir sos tavasına alalım, diğer malzemelerinide ekleyip kaynayana kadar pişirelim, blendırdan geçirelim.
Pişen sosu, şu ile açtığımız nişastalı karışımı ekleyelim. 1 dakika kaynatalım. Muhallebinin üzerine bir kaşıkla yayalım.
Bu şekilde pasta biraz dinlendikten sonra en son üzerine tam bir karpuz görüntüsü vermek için; damla çikolata serpiştirelim ve dolapta 4-5 saat soğumaya bırakalım en son servise sunalım 😍🍉❤️👌🏼.