Sütün bir kısmını 1 çay kadehi ayırıp salepi ilave etmeden evvel nemlendireceğiz, süt ve şeker kaynatılır ve nemlendirilen salep karıştırarak içine ilave edilir salep miktarını çoğaldırabilirsiniz 10 gr daha katı olacaktır en az 20 dk kaynatılır.
Erimiş dondurma kıvamında olacak oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyup yarım saatte bir çırpıyoruz .
Yeterince katılaştığında isteğe göre malzeme ve ölçüyü ayarlanır.
Ben 4 e parçaladım öteki malzemeler eklenir. Takribî 5 saatte donuyor.
Alerjisi yoksa çilek kavun da kullanılabilir sadesi daha katı oluyor meyveler sulandırdığı için azıcık daha kıvam olarak değişik olabiliyor meyvesi fazla olursa meybuzu anımsayabilir .
Miktarları malzeme vaziyetinize göre ayarlamanızı nasihat ederim.