Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Sütlü Tatlıların Baş Tacı Fırın Sütlaç

Sütlü Tatlıların Baş Tacı Fırın Sütlaç

Sütlü Tatlıların Baş Tacı Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kadehi pirinç
  • 2 su kadehi su
  • 5 su kadehi süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 koli vanilya
  • Yarım çay kadehi süt
  • Tarçın, ceviz isteğinize göre katabilirsiniz

Sütlü Tatlıların Baş Tacı Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri bol suda yıkayalım tencereye alalım .
  2. 2 su kadehi su ilave edip haşlama vazgeçelim, su bitene kadar pişsin .
  3. Üzerine 5 su kadehi sütü ilave edip kaynatalım.
  4. 1 su kadehi toz şekeri ilave edelim.
  5. O esnada ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı darı nişastayı ,yarım çay kadehi sütü, yumurta sarısını ilave edelim çırpalım .
  6. Kaynayan sütten bi kepçe alarak nişastalı sosumuza dökelim ılıştıralım .
  7. Yavaş yavaş dökerek malzemeyi yedirelim karıştıralım .
  8. Sütlaç bu arada kaynamaya devam ediyor.
  9. Altını kısalım vanilyayı da ilave edip bi taşım daha kaynatalım.
  10. Benim güveçlerim vardı onlara paylaşırdım ve evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede fırında 15 – 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirdim.
  11. Soğuk yada ılık servis yapın afiyetler olsun allahın izniyle ❤️

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın