Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Sütlü Nuriye Tatlısı

Sütlü Nuriye Tatlısı

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 5 yumurtanın akı
  • Yarım su kadehi su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su kadehi un
  • 1 kase tam badem içi

Arası için

  • 150 g tereyağı
  • 2 su kadehi file badem

Şerbeti için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Açmak için

  • 1 su kadehi nişasta

Üzeri için

  • 1 su kadehi süt

Süslemek için

  • Yarım su kadehi file badem

Sütlü Nuriye Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip birkaç taşım daha kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hamur yoğurma kabına yumurta ve yumurta akını alın.
  • Su ve tuzu ilave edip kar halini alıncaya kadar mikserle çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Tereyağını eritip ılınmaya vazgeçin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri nişasta serperek çok ince açın.
  • 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir tereyağı sürerek tepsiye yayın. Üzerine file badem serpin.
  • Kalan yufkaları da aynı biçimde tepsiye yayın. En üstteki yufkayı yağlayın.
  • Evvelden ısıtılmış 170 derecede fırında üzeri sarih pembe olacak biçimde 30 dakika pişirin.
  • Sütü ısıtıp ılık tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 10-15 dakika bekletin.
  • Soğuk şerbetin üçte birini tatlının üzerine dökün. Tekerrür kapağını kapatıp şerbeti sürüklemesini bekleyin.
  • Kalan şerbeti 5 dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üzerine dolaştırarak dökün.
  • Tatlı soğuyunca dilimleyin. File badem ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın