Malzemeler:
20 yaprak baklavalık yufka
1 kâse fındık
125 gr. tereyağı
Şerbeti için:
5 su b. tozşeker
2,5 su b.su
1,5 su b.süt
Tatlı Tarifi
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, tencereye sütü alalım üzerine şeker ve su ilave edip karıştırarak kaynatalım, limon ilave edelim bir kaç dakika kaynatıp, ocaktan alalım. Soğumaya vazgeçelim.
Hamur tahtasının üzerine baklavalık yufkaları alalım, tepsi ebadında keselim. Tepsiyi yağlayıp, tek tek yufkaları yağlayarak aralarına fındık serperek yufkalar bitene kadar bu harekâtı uygulayalım. En son kata tereyağının kalanını dökelim yayalım. Baklava dilimleri gibi keselim.
180 derecelik ısıda üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın üzerine, soğuk şerbeti verelim. Şerbetini çekince servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun