İmal babama, tarif Oktay ustaya resimler ise bana ait.
Malzemeler:
4 su kadehi un
2 yumurta
1 su kadehi süt
1 çay kadehi akışkan yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
250 gr margarin veya tereyağı
Şerbeti
5 su kadehi şeker
2.5 su kadehi su
1.5 su kadehi süt
Açmak için nişasta nişasta kuru olmalı, nemli ise kurutun İçi için fıstık,ceviz veya fındık
Hazırlanması:
Unu eleyip ortasını açın.
Unun ortasına yumurtayı kırın, sütü, yağı, sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu akışkan karışıma yedirerek yoğurmaya başlayın.
Kulak memesinden hafif sertçe olan hamuru bir kaba alıp üzerine ıslak bir bez örterek buzdolabında 15-20 dk dinlendirin
Hamuru 3 parçaya ayrılıp her bir parçayı 14 parçaya dağılın ve her bir parçayı yumak yapın 14 yumaklı 3 grup olacak
Her 14 yumağı nişasta ile tabak büyüklüğünde açın ve aralarına bolca nişasta dökerek üst üste dizin. En üste koyduğunuz hamurun üzerine nişasta atmayın ve hamurları elinizle azıcık bastırın 3 tane 14 katlı tabak büyüklüğünde açılmış hamur elde edeceksiniz.
14 katlı hamuru nişasta kullanmadan açmaya başlayın. Tepsi büyüklüğünde bir hamur elde edene kadar açmaya devam edin.
Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yatırın ve hazırladığınız fıstık,fındık v.b. için yarısını dökün, ikinci ve üçüncü hamurları da aynı biçimde açarak üst üste aralarına kalan içi dökerek yayın ve tatlıyı dilimleyin
En üste tereyağını eritip dökün 170 derece fırında kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan tatlı soğuduğu sırada şerbetini hazırlayın tatlı soğuk şerbet sıcak olacak
Şerbet için şekeri suya ilave edip ateşte eritilin, bir taşım kaynadıktan sonra sütü ilave edilerek altını kapatın. Tatlının üzerine sıcakken dökün.