Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sütlü Nuriye

Sütlü Nuriye

İmal babama, tarif Oktay ustaya resimler ise bana ait.

Malzemeler:

  • 4 su kadehi un
  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 250 gr margarin veya tereyağı

Şerbeti

  • 5 su kadehi şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • 1.5 su kadehi süt

Açmak için nişasta nişasta kuru olmalı, nemli ise kurutun
İçi için fıstık,ceviz veya fındık

Hazırlanması:

  • Unu eleyip ortasını açın.
  • Unun ortasına yumurtayı kırın, sütü, yağı, sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu akışkan karışıma yedirerek yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesinden hafif sertçe olan hamuru bir kaba alıp üzerine ıslak bir bez örterek buzdolabında 15-20 dk dinlendirin
  • Hamuru 3 parçaya ayrılıp her bir parçayı 14 parçaya dağılın ve her bir parçayı yumak yapın 14 yumaklı 3 grup olacak
  • Her 14 yumağı nişasta ile tabak büyüklüğünde açın ve aralarına bolca nişasta dökerek üst üste dizin. En üste koyduğunuz hamurun üzerine nişasta atmayın ve hamurları elinizle azıcık bastırın 3 tane 14 katlı tabak büyüklüğünde açılmış hamur elde edeceksiniz.
  • 14 katlı hamuru nişasta kullanmadan açmaya başlayın. Tepsi büyüklüğünde bir hamur elde edene kadar açmaya devam edin.
  • Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yatırın ve hazırladığınız fıstık,fındık v.b. için yarısını dökün, ikinci ve üçüncü hamurları da aynı biçimde açarak üst üste aralarına kalan içi dökerek yayın ve tatlıyı dilimleyin
  • En üste tereyağını eritip dökün 170 derece fırında kızarana kadar pişirin
  • Fırından çıkan tatlı soğuduğu sırada şerbetini hazırlayın tatlı soğuk şerbet sıcak olacak
  • Şerbet için şekeri suya ilave edip ateşte eritilin, bir taşım kaynadıktan sonra sütü ilave edilerek altını kapatın. Tatlının üzerine sıcakken dökün.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Sütlü Nuriye

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın