Malzemeler
1 kilo baklavalık un
600 gr eritilmiş tereyağ
1 paket nişasta
3 tane yumurta
yarım kilo kıyılmış fındık
1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu
Şerbet için
2,5 kilo tozşeker
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı limonsuyu
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı su, 3 yumurta,tuz ve limon suyunu koyun..aldığı kadar unu ilave ederek özleşinceye kadar yoğurun…Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeleyin ve üzerlerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin..Düz bir zeminde bezeleri nişasta yardımıyla baklavalık yufka inceliğinde açın..
fırın tepsisini hafifçe yağlayın…açtığınız bezeleri tepsiye tek tek dizin…eğer yufkalar tepsiden büyük olursa fazlalıkları kesip diğer yufkaların üzerine serin..ve her yufkanın arasına tereyağı serpmeyi unutmayın…Bezelerin yarısı bitince tam orta kata dövülmüş fındıkları bolca yayın…Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp bitirdikten sonra kalan tereyağını üzerine dökün…önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın…
3-4 dakika dinlendirin ve kaynar sütlü şerbeti üzerine dökün…şerbetini tamamen aldıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.