Sütlü Lokum Konut Üretimi Pratik Lokum Tarifi İçin malzemeler
3 su bardağı süt
5 yemek adalȩığı irmik
1 yemek adalȩığı nişasta
5 yemek adalȩığı toz şeker
1 kutu çilekli puding
1 yemek adalȩığı tereyağı
1 su bardağı kocaman kırılmış ceviz içi
Kaplaması için
2 su bardağı Hindistan cevizi
Sütlü Lokum Konut Üretimi Pratik Lokum Nasıl Yapılır?
Bir tencereye sütü alın. İrmik, nişasta, toz şeker ve puding tozunu ilave edip tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişiltihap. Tereyağı ve ceviz içini ilave edip ocaktan alın.
Tereyağı tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. 20×20 boyutunda kare borcama döküp üzerini düzleştirin ve soğumaya vazgeçin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğuyup katılaşana kadar 2-3 saat bekletin.
Hindistan cevizini geniş bir kaba alın. Soğuyan tatlıdan 2 ’şer santimlik kareler kesin ve Hindistan cevizinin içine atın. Her tarafı kaplanıncaya kadar harmanlayın ve servis tabağına dizin.