İncirleri 1 su bardağı ılık sütte 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra sütün içinden süzüp çeper şeklinde doğrayın. Sütü daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Keki için yumurtaları şekerle beraber köpük köpük olana dek çırpın.
Ayrı bir kapta unu, vanilyayı ve kabartma tozunu harmanlayın.
Yumurtalı karışıma unlu karışımı ilave edin. Spatula ile yumurtaları söndürmeden malzemeleri birbirine yedirin.
Kreması için; inciri yumuşattığınız sütü, 1 lt olağan sütü, şekeri, unu, vanilyayı ve nişastayı tencerede karıştırın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişiltihap. Ocaktan alıp arada bir çırpma teliyle çırparak soğutun. Krema soğuyunca krem peyniri ilave edin. Çırpma teliyle iyice çırpın.
Kek pişince fırından alın. Soğuyunca üzerine önce pekmezi dökün. 10 dakika sonra tahini dökün.
Hazırladığınız kremayı da tahin ve pekmezle yumuşattığınız kekin üzerine yayın. İri çekilmiş ceviz içi ve tarçın karışımı serpip, buzdolabında 3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.